Spagetti

Konsumentkontakt

barilla.se

ica.se

dececco.it

zeta.nu

coop.se

barilla.se

kungsornen.se

axfood.se

Cirkapris (kr/kg)

38

11

35

27

26

13

14

12

Produktinformation från tillverkare
Tillverkningsland
Italien
Italien
Uppgift saknas
Italien
Italien
Italien eller Grekland
Sverige
Italien
Vetets ursprung
Italien
Italien, Kanada, USA, Mexiko, Australien, Frankrike, Spanien
Uppgift saknas
Italien och Kanada
Italien
Italien, Frankrike, Nordamerika och Australien
Vete: Sverige. Durumvete: Spanien och Italien.
Kanada (oftast)
Rekommenderad koktid (min)
11
9
10-12
8
9-11
8
7-8
7-8
Bronsvalsad
Ja
Nej
Ja
Nej
Ja
Nej
Nej
Nej
Ekologisk
Nej
Nej
Nej
Nej
Ja
Nej
Nej
Nej
Analysresultat
Kadmium (mg/kg)
0,027
0,033
0,032
0,030
0,021
0,051
0,031
0,033
Resultat från såsupptagningstest
Såsupptag per strå (g)
0,92
1,04
1,02
0,76
0,71
0,59
0,76
0,96
Testresultat betyg 1-5 där 5 är bäst (vikt i totalbetyget inom parentes)
Sensorisk analys:
Smak (25%)
4,0
4,5
4,0
4,0
4,5
4,0
4,5
3,0
Konsistens (40%)
4,0
3,3
4,0
3,3
3,0
3,0
3,0
1,7
Utseende (20%)
4,0
3,8
3,3
4,5
3,8
4,0
1,8
5,0
Förmåga att ta upp sås (15%)
4,5
5,0
4,9
3,8
3,5
3,0
3,8
4,7
Totalbetyg
Kommentar
Bäst tuggmotstånd och bra smak. Tjockare spagettistrån.
Bra smak och konsistens. Något blek i färgen.
Bäst tuggmotstånd och bra smak. Tjockare spagettistrån. Blek i färgen.
Bra smak. Fin gul färg. Något låg sälta
Mindre bra tuggmotstånd och något blek i färgen. Innehåller minst kadmium.
Något låg sälta. Sämst på att ta upp sås. Innehåller mest kadmium.
Bra smak. Tråkigt gråaktig i färgen.
Hård konsistens utan spänst. Fin gul färg men klibbig och mjölig smak.