Följande rätter har analyserats:
- Hipp Spagetti, Tomat & Mozzarella
- Hipp Tomatrisotto med kyckling
- Hipp Pasta Bolognese
- Nestlé Potatismos Lax
- Nestlé Ris-Kalkon
- Nestlé Spagetti Köttfärssås
- Semper Grönsaks- och kycklinggryta
- Semper Spagetti med tomat och mozzarella
- Semper Skärgårdsgryta med lax
- Semper Spagetti med köttfärssås
Näringsvärde
Laboratoriet analyserade mängden fett, proteiner, kolhydrater och kostfibrer samt mängden kalorier i burkmaten. Av analysen framgår även matens fettsammansättning och halten av hälsosamma fettsyror. Dessutom analyserades halten av olika mineraler och C-vitamin.
Energiprocent
Energiprocenten speglar fördelningen på olika energikällor i barnmaten. Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer för barn upp till 12 månader bör det genomsnittliga energiintaget över en dag fördelas enligt följande: Från protein: 7-15 procent, från kolhydrater: 45-60 procent och från fett: 30-45 procent.
Bekämpningsmedel och tungmetaller
Laboratoriet analyserade förekomsten av bekämpningsmedel, tungmetallerna bly och kadmium samt arsenik i burkmaten. Inga höga värden uppmättes.